Huub Stapel in Weert op zoek naar familiegeschiedenis

Recent was in het tv-programma ‘Verborgen Verleden’ van de NTR te zien dat acteur Huub Stapel in Weert heeft gezocht naar informatie over zijn familiegeschiedenis.

In de aflevering deed Huub een schokkende ontdekking over het oorlogsverleden van zijn vader. Zijn vader was korte tijd lid van de NSB. Maar gedurende de reis kantelt het beeld en worden de grijstinten van leven in oorlogstijd zichtbaar. Zijn vader doorleefde allerlei facetten van die periode en een ontroerde Huub leert zijn vader en de keuzes waarvoor hij stond beter kennen.

De vader van Huub woonde korte tijd in de Hoogstraat om in Weert verzetsgroepen te helpen. In de Sint-Rumolduskapel gaat Huub in gesprek met gemeentearchivaris Jac Lemmens. Huub krijgt van Jac te horen dat zijn vader in Weert een waardevolle bijdrage heeft geleverd tijdens de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk de uitzending via NPO start: https://www.npostart.nl/verborgen-verleden/26-02-2022/VPWON_1332870