Man aangehouden na ongeval en vondst ‘demi water’ op A2 bij Leende

Leende – Op de snelweg A2 tussen Eindhoven en Weert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden. De bestuurder van de auto werd aangehouden nadat agenten een vondst deden op de naastgelegen ventweg.

Rond 1.20 uur reed een auto met Belgisch kenteken in zuidelijke rijrichting en bij Leende ging het mis. De auto belandde tegen de middengeleider waarna het voertuig ging tollen en met de neus in tegengestelde richting tot stilstand kwam.

De bestuurder wist op eigen kracht het voertuig te verlaten. Hij werd vervolgens medisch onderzocht door het ambulancepersoneel, maar een ritje naar het ziekenhuis bleek niet noodzakelijk. Het werd een ritje naar het politiebureau van Eindhoven.

Jerrycan met ‘demi water’ en plastic bakje

Tijdens de afhandeling van het ongeval zagen agenten een jerrycan en een wit plastic bakje op de naastgelegen ventweg Maarheezerweg Zuid staan. Op de jerrycan zat een etiket van ‘gedemineraliseerd water’ (demi water) voor de strijkijzer, maar het vermoeden bestond dat het geen demi water betrof, maar drugs. Ook in het witte bakje dat naast de jerrycan stond zat een verdacht goedje.

Voordat de hulpdiensten arriveerden was hij de vangrail over geklommen en had hij de jerrycan en het witte bakje willen verstoppen, zo bestond het vermoeden.

Doorzoeking auto

Voordat de auto werd geborgen besloot de politie de auto te doorzoeken. In de auto werden spullen aangetroffen die een link legden met de gevonden spullen op de ventweg. Daaropvolgend werd besloten om de bestuurder aan te houden. De bestuurder is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Afhandeling

De auto is afgesleept door een berger. Brandweerlieden hebben de brokstukken opgeruimd en de snelweg schoon geveegd. De weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft een aannemer ingeschakeld om de beschadigde middengeleider te herstellen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/eJ3EP6iwTn0