Man wordt onwel terwijl auto vastzit in tankbaan Weerterheide

Een avondje over het militair oefenterrein Weerterheide (tussen Budel en Weert) rijden is voor een koppel heel anders afgelopen dan men had gehoopt. Dinsdagavond rond 22.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd om het koppel te hulp te schieten.

Een bestuurder was met zijn auto een tankbaan opgereden. De auto was echter vast komen te zitten in het mulle zand van de tankbaan en de bestuurder raakte tot overmaat van ramp ook nog eens onwel.

De ambulance kon echter niet op locatie komen, maar de agenten waagden met hun noodhulpauto wel een gokje. En met succes. Ze wisten zo snel bij het slachtoffer te komen. Terwijl een ambulanceverpleegkundige zich over de man ontfermde werd de brandweer opgeroepen voor assistentie.

Ook politieauto vast

Een van de tankautospuiten van de Weerter brandweer heeft vierwielaandrijving, dus deze brandweerwagen kon makkelijk bij het voertuig komen en deze eruit trekken. Maar voordat het zover was moest eerst de politieauto een duwtje krijgen. Onder het motto ‘remmen is angst’ kon de politieauto binnen luttele seconden uit het mulle zand worden geduwd. Daarna kon de echte reddingsoperatie van start gaan.

Stapvoets

Nadat het bestuurder medisch was onderzocht mocht hij, samen met de dame die bij hem was, plaatsnemen in de brandweerwagen. Intussen was de auto door middel van een sleepkabel verbonden met de brandweerwagen. Daarna kon de auto stapvoets uit de tankbaan getrokken.

Afloop

Eenmaal aangekomen op de verharde Kuikensvendijk kon de man veilig plaatsnemen in de ambulance. Hij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de auto naar de gewenste bestemming gebracht.

Bekijk een video via: https://youtu.be/a8tGy2mTghY


De brandweer is op zoek naar vrijwilligers, kijk op brandweerweert.nl