Kinderen zamelen spullen in voor Oekraïense vluchtelingen

Bij OBS Molenakker werd dinsdag een inzamelingsactie gestart waarbij toiletartikelen en houdbare voedingsmiddelen voor Oekraïense vluchtelingen in Polen wordt ingezameld. Het zangduo Mieke en Petra kwam speciaal voor de aftrap van de actie een optreden verzorgen. Samen met de leerlingen en juffen zongen zij het toepasselijke ‘Alles wat ademt’ van Rob de Nijs.

Meerdere scholen haken aan

Juf Linda van Veldhoven is de initiatiefneemster van de inzamelingactie. In haar woonplaats Stramproy heeft ze eerder samen met Ria Vandewal al een kledinginzameling voor Oekraïense vluchtelingen gehouden. “Ria kwam met het idee een nog iets meer laagdrempelige actie te organiseren. En dat is de inzameling op onze school geworden”, zo vertelt juf Linda. “Inmiddels haken meerdere scholen van Stichting Eduquaat, waar ook OBS Molenakker bij hoort, bij de actie aan”.

Donaties

“De kinderen van deze basisschool mogen een toiletartikel of een voedingsmiddel wat lang houdbaar is mee naar school nemen. Dat wordt vervolgens gedoneerd aan de vluchtelingen die opgevangen worden in Polen”, aldus Linda. De eerste dozen met spullen zijn al ingeleverd. “Zeep, shampoo, tandpasta, tandenborstels, maar ook babyvoeding is heel erg gevraagd”.

Poolse winkel

Alle verzamelde artikelen worden op school verzameld en vervolgens naar de Poolse winkel in de stad gebracht. Zij zorgen er dan weer voor dat de spullen naar de vluchtelingen in Polen gebracht worden.

Mensen die geen link hebben met OBS Molenakker maar toch hun steentje willen bijdragen aan de actie kunnen hun donatie direct bij de Poolse winkel aan de Beekstraat in Weert inleveren.

De inzamelingsactie van OBS Molenakker loopt nog tot 13 april a.s.

Bekijk een video: https://youtu.be/bn02Dc5_SQE