Oncologisch Expertise Centrum Weert: alles onder één dak

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Op 1 oktober vorig jaar opende Lieke Stultjens – Slot de deuren van het Oncologisch Expertise Centrum Weert. Iedereen die te maken krijgt met kanker kan er terecht. Twaalf specialisten werken er onder één dak samen.

Impact

Bij mensen die de diagnose kanker krijgen staat de wereld op zijn kop. En ook op de directe omgeving van de patiënt heeft dat de nodige impact. Om wat last van hun schouders te halen vond Lieke het hoog tijd worden voor een centrum waar zij naar binnen kunnen wandelen, waar met ze mee gedacht wordt, en waar op vrijwel iedere vraag over kanker een antwoord te vinden is.

Twaalf disciplines

De mensen die naar het centrum komen hebben één aanspreekpunt: een case-manager. Deze doet de intake, zo vertelt Lieke. “Van daaruit gaan we kijken welke disciplines ze nodig hebben”. In het centrum zitten onder andere een oncologisch fysiotherapeut, een diëtiste en een schoonheidsspecialiste. Ook is er een kapsalon waar patiënten terecht kunnen voor een haarwerk of pruik. Een coach kan mensen met kanker en hun naasten helpen bij de meest uiteenlopende vragen over de ziekte en de behandeling. Voor alle vragen rond kanker is er een expert in het centrum aanwezig”, aldus Lieke.

Onder één dak

Jo van Gansewinkel en zijn vrouw Lia komen als sinds de opening in oktober bij het Oncologisch Expertise Centrum. In eerste instantie omdat Lia kanker had en in haar revalidatiefase zat. Haar man kwam telkens mee en nam dan ook deel aan het fitnessprogramma van het centrum. Tijdens het sporten waren er signalen dat er iets niet helemaal goed zat bij Jo. Onderzoek wees uit dat ook hij kanker had. Jo is met name te spreken over het feit dat bij het Oncologisch Expertise Centrum Weert alle deskundigheid onder één dak te vinden is. “Je hoeft niet van hot naar her .. Ik kom hier samen met mijn vrouw omdat we samen in een kankertraject zitten. Dat is gewoon ideaal”.

Gezonder leven

Vooral mensen die zelf kanker hebben en hun naasten bezoeken het centrum. Maar ook mensen die werken aan een gezondere levensstijl zijn welkom. “Nu met corona zijn we er ook achter gekomen dat een gezonde levensstijl heel erg belangrijk is. … Dus je kan hier gewoon een abonnement afnemen om te sporten of bij de diëtiste terecht om je levensstijl aan te passen”, aldus Lieke.

Meer informatie over het Oncologisch Expertise Centrum Weert is te vinden op www.oecw.nl.

Bekijk een video via: https://youtu.be/7k8pZqCzUnE


Dit bericht is een ‘Spotlight’ artikel op WdG. Wil je als bedrijf ook in de spotlight staan op WdG? Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie