Weert Doneert in actie voor kindervluchtelingen Oekraïne

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd

De oorlog in Oekraïne houdt veel mensen bezig. Ze kennen inmiddels allemaal de omvang en impact van deze oorlog. Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht, veelal vrouwen en kinderen. De gemeente Weert is actief op zoek naar opvanglocaties voor deze vluchtelingen.

Stichting Weert doneert wil de vluchtelingen van de oorlog in de Oekraïne een warm welkom geven.

Hulpacties

De vluchtelingen zijn dagen onderweg geweest en hebben vaak hals over kop hun thuis moeten verlaten. Met slechts een tasje vol spullen komen ze aan bij de diverse opvanglocaties. Gelukkig is hulp al massaal opgang gekomen, van lokale inzamelingsacties tot de grote landelijke campagne van Giro 555.

De oorlog zorgt ook voor veel vragen bij kinderen. Ze leren dat de huizen in de Oekraïne worden verwoest en vragen zich af of het speelgoed dan ook is verwoest. Kinderen willen ook helpen, iets positiefs doen helpt kinderen grip geven op de situatie. Daarom heeft stichting Weert Doneert het initiatief genomen om de kinderen uit Weert te laten helpen voor de vluchtelingen uit de Oekraïne.

Kleurplaat, ‘geef een leven kleur’ 

Vanaf maandag 14 maart worden op alle scholen in Weert en omstreken kleurplaten uitgedeeld. Deze kleurplaten zijn ook af te halen bij:

Cafetaria de Beemd, Baanhuis Weert, Hema Weert en Stultiens Recruitment. Daarnaast is de kleurplaat ook via onderstaande link te downloaden of via de website www.weertdoneert.nl.

Doneer een knuffel

Laat je zoon of dochter de tekening de mooiste kleuren geven en gebruik het moment om samen met je hem of haar over de oorlog te praten. Ga daarna op zoek tussen de knuffels van je kind, zit er eentje tussen die je samen met je zoon of dochter aan de kind vluchtelingen wilt geven? Doneer hem dan samen met je kleurplaat op woensdag 23 maart (14.00-16.00 uur) of op zaterdag 26 maart (13.00-16.00 uur) bij de stand van Weert doneert op de Nieuwe Markt.

Op die manier geef je weer een beetje kleur én zachtheid aan het nieuwe leven van de vluchtelingen in Nederland.

Voor de mama’s en papa’s is er ook de mogelijkheid om extra te ondersteunen. Via de website van Weert doneert kun je geld doneren. De stichting koopt met dat geld goederen (in overleg met de overheidsinstanties) waar op dat moment behoefte aan is.

Over Weert Doneert

Stichting Weert Doneert is een initiatief van een groep Weertenaren die zich inzet voor het levendig houden van en verbinding maken binnen de gemeente Weert. De voorgaande acties van de stichting waren gericht op doelen binnen de gemeente Weert. Nu zet de stichting zich in voor de vluchtelingen uit de Oekraïne die in Weert en de rest van Nederland worden opgevangen. Meer informatie: www.weertdoneert.nl.

Download de kleurplaat: https://iwdg.nl/3KInBAe (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie