SJG Weert versoepelt maatregelen mondmasker

Algemeen Corona Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanaf woensdag 23 maart voert de Rijksoverheid verdere corona-versoepelingen door en hoeven ook in het openbaar vervoer geen mond- neusmaskers meer te worden gedragen.

Voor het SJG in Weert is dat ook een moment om verder te versoepelen, nu het aantal besmettingen in deze regio flink afneemt. 

Dit betekent concreet dat er vanaf morgen geen mondneusmasker meer gedragen hoeft te worden in de algemene (publieke) ruimtes, zoals de centrale hal, gangen, liften en het restaurant. Ook in de wachtruimtes is dit niet meer nodig.

Vind je het prettiger om wel een mondmasker te dragen? Dan mag dat.

Nog niet helemaal verdwenen

Bij het SJG in Weert laten ze het dragen van een mondneusmasker nog niet helemaal los. Dit doet het ziekenhuis om haar kwetsbare patiënten te beschermen.

De medewerkers in de patiëntenzorg zullen een medisch mondneusmasker dragen waar er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Denk aan de spreek- of behandelkamer of bij onderzoeken. Ook vraagt het SJG de bezoekers om in deze situaties, waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, een eigen, medisch mondneusmasker te dragen. Dat geldt ook voor begeleiders.

Heb je COVID-gerelateerde klachten maar moet jouw afspraak toch doorgaan, draag dan ook een eigen, medisch mondneusmasker.

Bezoekers van patiënten op de verpleegafdelingen vraagt het ziekenhuis om een eigen medisch mondneusmasker gedurende het hele bezoek te dragen.

Meer informatie kun je vinden via: https://iwdg.nl/3L6zcZO

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie