Thuisadministratie niet op orde: Punt Welzijn biedt helpende hand

Plaats een reactie

In de week van het geld gaan we op bezoek bij Punt Welzijn. Deze organisatie staat mensen bij die ondersteuning kunnen gebruiken bij hun thuisadministratie. Vrijwilligers helpen mensen met schulden en mensen die hun administratie niet op orde hebben.

Schaamte

Iedere deelnemer, zoals Punt Welzijn iemand die hulp kan gebruiken noemt, krijgt een vrijwilliger toegewezen die hem of haar gaat ondersteunen. Carla Hendriks is zo’n vrijwilliger. Het vertrouwen tussen deelnemer en vrijwilliger is erg belangrijk, aldus Hendriks. En dat mensen die hulp kunnen gebruiken zich hier vaan voor schamen begrijpt ze maar al te goed. “De drempel proberen wij zo laag mogelijk te houden .. de schaamte, goed dat het aanwezig is. Probeer je daarover heen te zetten. Dan kun je ook geholpen worden”.

Schoenendoos

“Vaak komt er dan een schoendoos op tafel met ongeopende post…”, zo vertelt David Winkelmolen. Hij is projectcoördinator Thuisadministratie bij Punt Welzijn. “… Dan gaan we letterlijk mensen meehelpen met hun administratie op orde krijgen. En daarna kijken hoe kunnen ze dat nou zelf gaan doen”.

Schulden

Ook mensen die in de schulden terecht zijn gekomen kunnen bij Punt Welzijn aan de bel trekken. Samen met de vrijwilliger wordt dan in kaart gebracht hoe groot het probleem is. Ook verzamelen ze samen alle papieren die de schulddienstverlening van de gemeente nodig zodat de deelnemer geholpen kan worden om uit de schulden te komen.

Hulp nodig?

Zie je geen mogelijkheden meer om uit de schulden te komen of heb je hulp nodig bij het op orde brengen van uw administratie? Neem dan contact op met Thuisadministratie van Punt Welzijn. Bel met 0495-697900 of mail naar [email protected].

Of bezoek een van de inloopspreekuren van Punt Welzijn of de gemeente Weert. Iedere woensdag wordt er tussen 10.00 en 12.00 uur bij Punt Welzijn aan de Beekstraat 54 in Weert een spreekuur gehouden. In Nederweert is deze iedere eerste woensdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur in De Gunnerij aan de Lambertushof 2. De afdeling Schulddienstverlening van de gemeente Weert houdt iedere woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur een inloopspreekuur bij Punt Welzijn aan de Beekstraat.

In deze video legt Punt Welzijn uit wat het project Ondersteuning Thuisadministratie inhoudt.

Bekijk de video: https://youtu.be/UxxFXepqwxw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie