Vaccinatielocatie in Weert weer open

Vanaf deze week kunnen mensen voor een vaccinatie tegen corona weer terecht bij de vaccinatielocaties van de GGD Limburg-Noord in Venray en Weert. Deze gaan voor een periode van vier weken weer open. De GGD Limburg-Noord doet dit met name voor de leeftijdsgroep 70-plus die een herhaalprik komen halen, maar ook voor de jongeren die kiezen voor een boosterprik.

De vaccinatielocatie in Weert ligt aan de Werthaboulevard 1.

Week 11 tot en met 14 open

Vanaf 14 maart zijn de locaties Weert en Venray dagelijks open tot en met zondag 10 april. De openingstijden zijn van 09.00 uur tot 16.00 uur, net als bij de locaties in Roermond en Venlo. Ook hier werken ze voor de herhaalprik en voor de boostervaccinatie voor jongeren uitsluitend op afspraak.

Afspraak maken voor herhaalprik

Wie voor de herhaalprik in aanmerking komt, ontvangt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Deze tweede booster wordt alleen aangeboden aan een selecte doelgroep, namelijk 70-plussers, mensen met een medisch hoog risico en mensen met het syndroom van Down. Zodra je deze brief ontvangen hebt, kun je een afspraak maken om de vaccinatie te gaan halen bij een van onze vaccinatielocaties. In de brief staat hoe je dat kan doen. Je kan deze herhaalprik alleen krijgen op afspraak. Het is niet mogelijk om hiervoor zonder afspraak naar een vaccinatielocatie te komen. 

Afspraak maken voor jongeren

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar die kiezen voor een booster kunnen een afspraak maken door te bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Het is belangrijk dat zij een weloverwogen keuze maken. De GGD-medewerker vraagt hiernaar bij het maken van de afspraak.

Andere coronavaccinaties

Voor wie deze nog niet gehaald heeft, is het altijd mogelijk om een eerste en tweede vaccinatie en eerste boostervaccinatie te komen halen. Hiervoor is geen afspraak nodig. Er is vrije inloop mogelijk op alle vaccinatielocaties.