Wieërter Kwis gaat eindelijk van start

Na twee jaar uitstellen, is het op zaterdag 2 april 2022 dan eindelijk zo ver. De populaire Wieërter Kwis gaat Weert weer op z’n kop zetten. 127 teams gaan strijden voor hun eigen gekozen lokale goede doel.

De vierde editie van de Wieërter Kwis zou 14 maart 2020 plaatsvinden maar door de coronapandemie is deze ‘kwis’ 2 keer uitgesteld. De Wieërter Kwis wordt georganiseerd door Ladies’ Circle Weert. De Ladies’ Circle is een internationale service club voor ondernemende vrouwen die zich inzetten voor de gemeenschap en/of goede doelen.

“Een corona proof online editie zagen wij niet zitten”, zegt Aukje Oostendorp van de Ladies’ Circle Weert. “Er zit ontzettend veel werk in en een online editie zou de kwis niet ten goede komen. Sámen met je team de originele, grappige en moeilijke vragen beantwoorden is waar het om draait. Daarnaast zijn er door corona al veel online (kwis) evenementen georganiseerd. Naar de teams, maar ook naar onze sponsoren toe wilden wij de kwis uitvoeren op de originele wijze. Daarvoor moesten we wel twee jaar geduld hebben maar dat hadden wij ervoor over”, lacht Aukje.

De opzet van de Wieërter Kwis is eenvoudig en erg leuk! Op 2 april 2022 om stipt 18.00 uur kunnen de deelnemende teams een vragenlijst ophalen bij Keenterhart in Weert. De antwoorden moeten daar ook klokslag 23.00 uur weer worden ingeleverd. Op de lijst staan kennis, doe- en denkvragen.

Teams die meedoen aan de Wieërter Kwis bestaan uit vrienden, familie of een afvaardiging van een vereniging of bedrijf. Door deel te nemen aan de Wieërter Kwis maken zij kans op een geldbedrag voor een zelfgekozen lokaal doel. De prijs uitreiking zal zondag 10 april plaatsvinden in Dennenoord. 

“Wij hebben weer een geweldige kwis voor iedereen in petto en kijken er enorm naar uit!”, zegt Aukje.