Verenigingscafés in Midden-Limburg

Het Huis voor de Kunsten Limburg trekt in de maand april weer door de provincie met een reeks bijeenkomsten voor erfgoed- en amateurkunstverenigingen.

Ben jij benieuwd welke ondersteuning het Huis voor de Kunsten Limburg jou kan bieden? Of wil je andere amateurkunst- en erfgoedverenigingen uit jouw regio ontmoeten? Meld je dan aan voor Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting.

Wil je praktische tips en handvatten als het gaat om ledenwerving? Of het gebruik van social media? Schrijf je dan in voor Verenigingscafé – workshops.

Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting

Wil jouw amateurkunst- of erfgoedvereniging kennismaken met het Huis voor de Kunsten Limburg en meer te weten komen over de ondersteuning die het Huis biedt? Kom dan naar één van onze kennismakings- en ontmoetingscafés. Op deze avond vertellen we wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen op het gebied onder andere van ledenwerving, bestuurskracht, financiering en digitalisering. Tijdens Verenigingscafé – kennismaking en ontmoeting lichten we een werkvorm toe waarmee je meer grip krijgt op de toekomst van jouw vereniging en aan de slag gaat met thema’s als bestuurskracht, ledenwerving en samenwerking. Bij dit café draait het om ontmoeten, uitwisselen van ervaringen en terugblikken op een uitdagende tijd. Een ideaal moment dus om bij te praten en andere amateurkunst- en erfgoedverenigingen uit de regio te ontmoeten.

  • Dinsdag 12 april 2022, 19.00 – 21.30 uur.
  • Theater de Huiskamer | Wilhelminasingel 10B | 6001 GT Weert

Verenigingscafé – workshops

Tijdens de Verenigingscafés in het najaar van 2021 bleek dat deelnemende amateurkunst- en erfgoedverenigingen behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van ledenwerving en het gebruik van social media. Daarom organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg workshops over deze thema’s. Bij de workshop ledenwerving worden tips, handvatten en praktijkvoorbeelden aangereikt als het gaat om het werven van (bestuurs)leden. Tijdens de workshop social media vertelt het Huis over de do’s en don’ts bij het gebruik van Facebook en Instagram. In het aanmeldformulier kun je een keuze maken voor een workshop ledenwerving en/of een workshop social media.

  • Donderdag 14 april 2022, 19.00 – 21.30 uur
  • Gemeenschapshuis Oos Heem | Kapelaan Verdonschotstraat 5 | 6104 BL Koningsbosch

Deelnemen

Deelname is gratis en aanmelden voor de bijeenkomsten in Midden-Limburg kan t/m 7 april 2022 via het online aanmeldformulier: https://forms.gle/ZEDzJJmTzhk2Farc7. Ben je verhinderd op de data van de Verenigingscafés in jouw regio? Neem dan gerust deel aan een café in een andere regio. Alle info is terug te vinden op: www.hklimburg.nl/verenigingscafe.