Vijver Graswinkel mogelijk verontreinigd

Plaats een reactie

Update – Bij de gemeente en politie kwam dinsdagochtend een melding binnen van mogelijk verontreinigd oppervlaktewater bij de vijver in de wijk Graswinkel.

In de vijver werden opvallend veel dode vissen aangetroffen. Aan de oever was een soort van olieachtige kaamlaag te zien dat duidde op een mogelijke lozing van afvalstoffen. Ook werd er een locatie gevonden waar door middel van een roestbruine kleur te zien was dat er een vloeistof in het water geloosd is.

Medewerkers van het Waterschap Limburg kwamen een kijkje nemen. Daaropvolgend werd om de expertise van de brandweer en politie gevraagd.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer kwam ter plaatse voor nader onderzoek. Er werd een dode vis uit het water gehaald, watermonsters genomen en ook werden er metingen verricht aan de oever van de vijver.

Er zal nog verder onderzoek plaatsvinden om te achterhalen welke stof er precies in het water zit en/of het gevaarlijk is voor dieren. Het advies is in elk geval om voorlopig geen honden in het water te laten zwemmen.

Update Gemeente Weert: vermijd contact met water

Om na te gaan wat de risico’s voor mens, dier en milieu zijn, is de brandweer bezig met verschillende tests. De oorzaak is echter nog niet gevonden.

Ze vragen iedereen om voorlopig uit voorzorg weg te blijven bij het water. Laat ook jouw hond niet in of bij het water. Ook vissen wordt afgeraden.

Bekijk een video via: https://youtu.be/xDQwOC2riMc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie