Water sijpelt twee verdiepingen naar beneden door lekkage

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 2 min. leestijd

Een bewoner van een appartement op de begane grond aan de Sint Isidoruspassage voelde rond middernacht nattigheid toen hij een bezoekje aan het toilet bracht. Op het toilet zag hij dat er water van boven naar beneden sijpelde.

De bewoner ging eerst zelf op onderzoek uit. Hij controleerde of er in zijn woning sprake was van een waterlekkage. Dat bleek niet het geval te zijn. Er moest dus sprake zijn van een lekkage bij de bovenburen. De brandweer werd opgeroepen om de oorzaak te achterhalen.

Bij de woning op de eerste etage werd ook water waargenomen dat van boven naar beneden sijpelde. Er moest dus bij het appartement op de tweede etage wat loos zijn.

Deur geforceerd

De woning op de eerste etage stond leeg en bij de woning op de tweede etage deed niemand open. Omdat onduidelijk was of er mogelijk iemand in nood verkeerde besloot de brandweer op de deur te forceren.

Lekkage op toilet

Toen de deur eenmaal open was bleek dat het appartement op de tweede etage helemaal blank stond. Er was een defect ontstaan bij een waterleiding / kraantje op het toilet van de woning. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Elektriciteit

Bij de woning op de begane grond werd uit voorzorg de elektriciteit uitgeschakeld. Verhuurder Wonen Limburg en Stichting Salvage werden ingeschakeld voor de verdere nazorg. De brandweer heeft de lekkage op de tweede etage gestopt.

Waterschade

Stichting Salvage zal namens de verzekering het incident verder afhandelen. De appartementen hebben waterschade opgelopen en zullen hersteld moeten worden. Vooral het appartement op de tweede etage waar de lekkage is ontstaan heeft flinke waterschade opgelopen. Het zal een zeer onaangename verrassing zijn als de bewoners thuis zullen komen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/A9FnqCU3lH0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie