Alzheimer Café Weert: Hoe verder na de diagnose?

Hoe verder na de diagnose?

Na de diagnose kan de persoon met dementie vaak nog lange tijd thuis blijven wonen, maar heeft hij of zij net als de mantelzorger in toenemende mate hulp en ondersteuning nodig. Via de huisarts of geriater zal dan worden geadviseerd om een casemanager-dementie in te schakelen voor de noodzakelijke begeleiding.

Op maandag 16 mei zal een casemanager vertellen over wat zij op de soms lange en ingewikkelde weg in de zorgverlening kan betekenen. Ook komen er deskundigen aan het woord over thuiszorg, dagbesteding en zorgboerderij en natuurlijk kunnen bezoekers ook hun eigen vragen stellen.

Locatie

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Iedereen is van harte welkom. Mensen met dementie en hun partners of familieleden, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden, jong en oud. Aanmelden is niet nodig: je kan zo binnenlopen. Er is een tafel aanwezig met uitgebreide informatie.

Het eerste kopje koffie of thee is gratis, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Bekijk de flyer: https://iwdg.nl/3EZca5z (PDF)

Vooruitblik

Vooruitblik Alzheimer Café Weert op maandag 20 juni: Een bijzondere afsluiting van het seizoen met podcast, verhalen en gedichten over dementie. Met optreden van Mieke en Petra Crins.