Alzheimer Café Weert met als thema: Het ‘niet-pluis-gevoel’

Plaats een reactie

Op maandag 15 januari 2024 staat het Alzheimer Café Weert in het teken van het “niet-pluis-gevoel”, vergeetachtigheid en verschillende vormen van dementie. Tijdens deze avond gaan ze in gesprek met een huisarts om het “niet-pluis-gevoel” te verkennen: wanneer merken ze dat er iets niet klopt in iemands gedrag? Wat zijn de onderscheidende kenmerken tussen vergeetachtigheid en dementie? En welke diverse vormen van dementie bestaan er?

Alle genoemde onderwerpen worden uitvoerig besproken, en uiteraard krijgt het aanwezige publiek ruimschoots de gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen. Voor degenen die het lastig vinden om mondeling vragen te stellen, is er tevens de mogelijkheid om vragen schriftelijk in te dienen. Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café, ongeacht of ze zelf met dementie te maken hebben, partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, of zij die zich simpelweg verbonden voelen met het onderwerp, ongeacht leeftijd.

Vooraf aanmelden is niet vereist. Het eerste kopje koffie of thee wordt je aangeboden, en eventuele volgende consumpties zijn voor eigen rekening. Het Alzheimer Café vindt plaats in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. De inloop begint om 19.00 uur, en het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Vooruitkijkend naar het Alzheimer Café Weert op maandag 19 februari: een speciale focus op dementie op jonge leeftijd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie