Automobilist met lage bloedsuikerspiegel negeert stopteken politie

Foto via: instagram.com/politielimburg_verkeer/

Agenten van ‘Team Verkeer Politie Limburg’ zagen maandagochtend op de A2 een auto voorbij komen die de maximale snelheid overschreed met ruim 50 kilometer per uur.

Toen een motoragent een stopteken gaf negeerde de automobilist dat. De agent op de motor zag dat deze automobilist een glazige blik in zijn ogen had. Niet veel later slingerde de auto over de weg en schampte het voertuig een vangrail.

Twee politieauto’s van de politie in Weert werden aangestuurd om het voertuig tot stoppen te dwingen. De situatie voor de motorrijder werd te gevaarlijk, aldus Team Verkeer Politie Limburg via Instagram.

Bij de afrit Budel kon de auto van de snelweg worden gehaald. Nadat de bestuurder staande was gehouden werd duidelijk dat hij diabetespatiënt is en zijn suikerwaardes abrupt waren gedaald. Dit beïnvloedde het rijgedrag van de bestuurder dusdanig, dat hij zich zelfs niet kon herinneren dat hij tegen een vangrail was gebotst en meerdere malen een stopteken had gekregen.

Heel gevaarlijk voor de andere weggebruikers dus, aldus de politie. Door de politie werd een mededeling Artikel 130 Wegenverkeerswet doorgestuurd naar het CBR. Dit houdt in dat de bestuurder waarschijnlijk een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid krijgt.