Brandweer Weert neemt afscheid van bijna 125 jaar brandweerervaring

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Dat geldt ook voor de brandweerlieden in Weert. Afgelopen weekend werd afscheid genomen van in totaal bijna 125 jaar brandweerervaring. Maar gelukkig voor de inwoners staat er ook weer een volgende generatie klaar voor hulpverlening wanneer de mensen en dieren in de regio Weert dat accuut nodig hebben.

Er werd afscheid genomen van vijf brandweermensen. Deze vier mannen en vrouw stonden de afgelopen jaren dag en nacht klaar wanneer er iemand in nood was. Ze hebben heel wat branden geblust en mensen en dieren gered. Burgemeester Vlecken kwam naar de brandweerkazerne in Weert om ze samen met afscheidnemend postcommandant Dennis Stultiens persoonlijk te bedanken.

Er werd afscheid genomen van Maamar, Jos, Dennis, Monique en Anton. Samen goed voor bijna 125 jaar brandweerervaring. Anton was maar liefst 40 jaar bij de brandweer en dat is uniek.

Ze werden bedankt voor hun inzet en kregen de bijbehorende versierselen en bloemen van de burgemeester.

Intussen was ook een nieuwe brandweergeneratie in het zonnetje gezet. De brandweer Weert mocht zes nieuwe brandweerlieden en vier brandweerduikers verwelkomen.

Volgorde foto-reeks: eerst worden de nieuwe brandweerlieden verwelkomd en daarna volgt het afscheid.