Brandweerwedstrijden in Budel en Maarheeze

Foto via brandweer

Cranendonck – Zaterdag 9 april a.s. vinden er in Cranendonck twee brandweerwedstrijden plaats.

De brandweerposten Budel en Maarheeze organiseren ieder een eigen wedstrijdbaan op verzoek van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité). Deze landelijke organisatie bevordert de vakbekwaamheid van Nederlandse brandweerposten door het organiseren van diverse soorten vaardigheidstoetsen. Ervaren juryleden beoordelen de spelende ploegen en ’s avonds volgt in Budel de prijsuitreiking.

Budel

In Budel wordt de TS HD-baan (tankautospuit hoge druk) georganiseerd. Het uiteindelijke doel van deze wedstrijdbaan is het bestrijden van een incident waarbij brand betrokken is.

Maarheeze

In Maarheeze wordt de 112-baan georganiseerd. Bij deze wedstrijdbaan kunnen alle brandweertaken in het scenario terugkomen, dus naast brand ook technische hulpverlening, gevaarlijke stoffen of waterongevallen.

Tijd en locaties

Vanaf 8:00 uur start ongeveer iedere 45 minuten een speelronde vanaf de kazernes Budel en Maarheeze. Op iedere baan spelen uiteindelijk 9 brandweerposten uit Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De wedstrijden zijn toegankelijk voor publiek, dus wil je komen kijken? Meld je die dag bij Brandweerkazerne Budel (Grensweg 11) of Brandweerkazerne Maarheeze (Molenstraat 14). Hier ontvang je de locatie van de wedstrijdbaan of kun je één van de vertrekkende wagens volgen.


Bericht aan de bezoekers: “Wij proberen de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Daarom vragen wij bezoekers om géén informatie en/of beeldmateriaal te verspreiden via posts op sociale media, totdat de laatste gespeeld heeft.