Creatura krijgt hulp van Oekraïense tolk

Algemeen Uitgelicht Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

De Paaswake in de Paterskerk in Weert kleurt dit jaar blauw-geel. De dienst krijgt namelijk een Oekraïens tintje. De wake wordt geleid door Gerard Heesterbeek en zal muzikaal worden opgeluisterd door gemengd koor Creatura.

Welkom

Momenteel verblijven in Weert enkele tientallen vluchtelingen uit Oekraïne. Deze groep zal de komende weken alleen maar groter worden, zo is de verwachting. Mathieu Litjens, voorzitter van het gemengd koor Creatura, hoopt dat hij een aantal van hen tijdens de Paaswake mag verwelkomen.

Volkslied

De oorlog in Oekraïne is voor Creatura reden om tijdens de Paaswake dit jaar aandacht te besteden aan dit zwaar getroffen land. Het koor gaat het Oekraïense volkslied ten gehore brengen. Daarnaast zal onder andere ook een nummer van de Oekraïense 18e eeuwse componist Bortniansky te horen zijn.

Hulp

De Oekraïense tolk Yurii Kalashnykov helpt het koor bij het instuderen van het volkslied. Afgelopen week repeteerde Creatura voor het eerst. “We hebben daarbij ook een Oekraïense tolk die ons fonetisch voor zal doen hoe dat het klinkt …”, aldus Mathieu Litjens. “… Yurii is een geweldige man, die is heel gemotiveerd”.

Vertalen

De tolk is blij dat hij een bijdrage kan leveren aan de dienst. Naast de hulp aan het koor heeft hij ook een rol tijdens de wake. “Ik zal vertalen, alle teksten”, zo vertelt de Oekraïner. Tijdens de Paaswake gaat hij verschillende teksten van voorganger Heesterbeek vertalen voor de aanwezige Oekraïners.

Wanneer

De Paaswake vindt plaats op zaterdag 16 april in de Paterskerk aan de Biest 43 in Weert. De dienst begint om 19.00 uur.

In onderstaande video zie je het koor dat tekstuele instructies krijgt van tolk Yurii Kalashnykov.

Bekijk de video: https://youtu.be/ZJwmkwPxEfI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie