Dag van Sport & Bewegen tijdens koopzondag Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Koopzondag 24 april staat in het teken van sport en bewegen. Na twee jaar van afwezigheid is de themadag, voortgekomen uit de jaarlijkse Oranjeweek, weer terug op de evenementenkalender van Weert.

Punt Welzijn en BIZ Ondernemers, de samenwerking van binnenstadondernemers, presenteren tijdens de koopzondag van april de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans de diversiteit van het Weerter sportaanbod te ontdekken en maken kans op diverse sportieve prijzen.

Divers aanbod

De Dag van Sport & Bewegen is een feest voor iedereen die wel in is voor wat actie, maar ook voor degene die op zoek is naar sportieve inspiratie. Op de sportmarkt op de Meikoel kunnen bezoekers prijzen winnen bij het rad van EasyMoves en informatie vinden over Life Style Vitae, RV Weert en Active Personal Training. Op de kop van de straat staan demonstraties van One in Motion Dance & Workout studio op de planning.

Op de Nieuwe Markt nodigen Punt Welzijn (voetbal), HV Weert (hockey) en AV Weert (atletiek) deelnemers uit zich even flink in het zweet te werken. Judith’s Dance Point geeft de hele dag danspresentaties. Pétanque Club Weert toont een videopresentatie en daagt je uit een balletje te werpen met de aanwezige leden.

Op het danspodium op de Markt staan optredens gepland van Dansschool Fresh, Dansstudio Release en One in Motion. Daarnaast presenteert ZPC de Rog (waterpolo). Waterskivereniging ENTC plaatst een ontzettend stoere mobiele waterskibaan en liefhebbers kunnen op de foto met Bliss, de mascotte van Zwembad De IJzeren Man.

Ook Dribbel, de mascotte van Basketball Academie Limburg, is in de binnenstad te vinden. Bij het BAL-pand in de Langstraat is tevens een basketbalparcours uitgezet.

Sportieve prijzen

Om jeugd extra te motiveren kennis te maken met de diversiteit aan Weerter sporten kunnen zij met een stempelkaart, verkrijgbaar bij alle kraampjes, op pad. Bij elke deelname aan een van de activiteiten ontvangen ze een stempel. Kaarten die tenminste half vol zijn kunnen worden ingeleverd in de ton bij het danspodium. Hier worden om 16:30 uur enkele winnaars uit getrokken, die kans maken op vrijkaartjes, cadeaubonnen en sportieve cadeaus van de deelnemende sportaanbieders.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert. De sportieve belevenissen bieden een perfecte combinatie met feestelijk funshoppen en genieten bij lokale horeca. Winkels zijn geopend van 13:00 tot 17:00 uur en parkeren is gratis, uitgezonderd parkeerlocaties met een slagboom.

De volgende koopzondag vindt plaats op 29 mei, de laatste dag van het Hemelvaartweekend. Dan presenteert BIZ Ondernemers vier dagen lang het Waanzinnig Winkelfestijn met attracties, straattheater en veel winkelacties.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie