Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Weert

Woensdag 4 mei herdenken we voor de 77ste keer de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit doen we in Weert met een herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel (aan de Molenpoort).

Dit jaar is publiek weer welkom bij de herdenking. Het gemeentebestuur van Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert nodigen iedereen dan ook van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid leven.

Het thema voor 4 & 5 mei is dit jaar ‘Vrijheid in Verbondenheid’. Op 4 mei hangen we de Nederlandse vlag halfstok en op 5 mei mag de vlag voluit wapperen.

Dodenherdenking, 4 mei

Samen herdenken we op 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Op 4 mei hangen we in Nederland de vlag de hele dag (van zonsopgang tot zonsondergang) halfstok, als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers.

De herdenking in Weert vindt plaats bij de Rumolduskapel, aan de Molenpoort. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. De plechtigheid begint om 19.15 uur. Ze vragen iedereen op tijd aanwezig te zijn. De muziek wordt dit jaar verzorgd door RICK’s fluitensemble Mei Li.

Na afloop van de plechtigheid, ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het stadhuis aan de Wilhelminasingel.

Kranslegging

Tijdens de herdenking kun je bij de Rumolduskapel een krans (max. doorsnede 80cm) of bloemen/bloemstuk leggen. Ze vragen je dan om jouw naam en/of organisatie door te geven aan het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert via [email protected]. Je kan de krans of bloemstuk op 4 mei tussen 16.30 en 17.00 uur (laten) bezorgen bij de Rumolduskapel.

Bevrijdingsdag, 5 mei

Op 5 mei mag de Nederlandse vlag in de top hangen.

De afgelopen jaren heeft het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert een Bevrijdingsconcert georganiseerd in de St. Martinuskerk. Vanwege de coronacrisis is het voor muziekverenigingen niet mogelijk om hieraan deel te nemen. Het Bevrijdingsconcert wordt daarom doorgeschoven naar volgend jaar.