Drukte in luchtruim boven Cranendonck en Weert door militairen

Algemeen Weert 8 reacties 2 min. leestijd

Het was vandaag opvallend druk in het luchtruim boven de gemeenten Cranendonck en Weert.

Belgische Luchtmacht

Er was volop activiteit op de Kleine-Brogel Air Base in Peer. Vanaf deze luchtmachtbasis stegen verschillende F-16’s op voor een oefening. Zoals vaker maken de gevechtsvliegtuigen ook gebruik van het luchtruim boven Cranendonck en Weert.

Ook landde in Peer een militair transporttoestel dat in Brussel was opgestegen. Om te kunnen landen op Kleine-Brogel moest het vliegtuig boven Weert draaien. Na een tussenstop is het transportvliegtuig weer opgestegen en naar Estland gevlogen.

Nederlandse Land- en Luchtmacht

Ook op en boven de Weerterheide (Weerter- en Budelerbergen) was volop activiteit waar te nemen. In het bos- en zandgebied aan beide kanten van de Geuzendijk reden o.a. pantservoertuigen en jeeps. Vanuit de lucht werd er geoefend door een Apache-gevechtshelikopter. Deze helikopter heeft ruim een uur rondjes gevolgen boven Cranendonck en Weert.

De oefening van de Nederlandse militairen duurt nog t/m 8 april 2022. “Deze oefening staat al lange tijd op de kalender en heeft geen relatie met de huidige ontwikkelingen in Oost-Europa”, aldus de gemeente Weert. Houd er dus rekening mee dat er de komende dagen vaker militaire activiteit waarneembaar is in de regio.

Bekijk een video via: https://youtu.be/FX9hCyTIVQA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties