Fietser botst tegen voetgangster in de Langstraat

De hulpdiensten zijn vrijdag rond 16.55 uur gealarmeerd vanwege een ongeval in de Langstraat in het centrum van Weert.

Een echtpaar liep vanuit de Stationsstraat richting de Langstraat. Op dat zelfde moment kwam een fietser uit de Langstraat die met de vrouw in botsing kwam. De vrouw voelde dat ze werd ‘opgetild’ en bezeerde zich.

Een ambulance kwam ter plaatse en de ambulancemedewerksters hebben de vrouw medisch onderzocht. Het letsel bleek gelukkig mee te vallen. Ze hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

Intussen gingen de man van de vrouw en de politieagenten in gesprek met de fietser. Je mag immers tot 18.00 uur niet fietsen in de Weerter binnenstad. De fietser gaf aan erg geschrokken te zijn en bood zijn verontschuldigingen aan.

De politie heeft de gegevens van de fietser genoteerd. Nadat er een hartig woordje was gesproken mocht de fietser zijn weg vervolgen. Het echtpaar kon met de schrik in de benen weer voorzichtig de weg vervolgen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval moest de politie nog meer mensen attenderen op het fietsverbod. Omdat de agenten nog bezig waren met het ongeval kwamen de fietsers weg met een waarschuwing.