Mildershoof verkoopt zuivelproducten van blije koeien

Archieffoto

Nederweert-Eind – Nu de lente weer begonnen is en het gras in de wei groen genoeg is mogen de koeien van kaas- en veeboer Anton Wijen weer naar buiten. Met vreugdesprongetjes werd vrijdag de buitenlucht door de dames begroet. En niet alleen de koeien zijn blij dat het nieuwe seizoen is aangebroken, ook hun baas verwelkomt met goede moet en nieuwe producten de lente van 2022.

Na kazen nu ook zuivel

Mildershoof aan de Banendijk 4 in Nederweert-Eind is er helemaal klaar voor. Vorig jaar startte het bedrijf met de productie van kazen en werd er een winkeltje langs de boerderij geopend. Nu is het tijd om het assortiment uit te breiden, zo vertelt veeboer Anton Wijen. “We hebben besloten om nu zelf zuivel te gaan maken van onze melk. We maken nu al yoghurt, naturel maar ook met diverse vruchten, chocoladevla, vanillevla en heel erg gewild in Limburg: rijstepap”. Op de planning staat het maken van karnemelk en boter.

Asperge- en biersmaak

Het kazenaanbod is inmiddels ook weer uitgebreid. De aspergekaas en de bierkaas zijn aan het assortiment toegevoegd. Wijen: “Ja, de productie is heel intensief, maar we wilde ze er toch graag bij hebben voor het volledige aanbod in onze winkel”.

Meer informatie over Mildershoof en haar zelf gemaakte producten: www.mildershoof.nl en https://www.facebook.com/Mildershoof

In onderstaande video zie je de koeien die op Mildershoof voor het eerst dit jaar de wei in mochten.

Bekijk de video: https://youtu.be/GQBzUuTB5g8