Het seniorenorkest Cranendonck zoekt nieuwe leden

Foto via: Jan van Bommel

Cranendonck – Na de moeilijke corona-periode zijn ze bij het Seniorenorkest Cranendonck weer volop actief. Met alle plezier repeteren ze elke week op de donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeenschapshuis De Borgh te Budel.

Het is heerlijk om samen muziek te maken en daarbij bereiden we ons weer voor op een aantal concerten, die we dit jaar zullen geven.

Jubileum

Op 17 januari 2022 bestond het orkest 20 jaar. Vanwege corona hebben ze daar geen aandacht aan kunnen besteden. Dit heugelijk feit verdient toch wat feestelijke en muzikale activiteiten.

Jarenlang was de repetitieruimte bij de Bellevue. Van de knusse sfeer aldaar, zijn ze overgestapt naar De Borgh aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 te Budel. Aanvankelijk was het even wennen aan de moderne eigentijdse inrichting en organisatie van dit nieuwe gemeenschapshuis, maar ze zijn blij de overstap te hebben gemaakt. Het betekent een vooruitgang qua ruimte, akoestiek en mogelijkheden. Ze repeteren op het grote podium.

Even voorstellen

De groep bestaat uit ± 30 personen, zowel mannen als vrouwen, in de leeftijdscategorie 60 plus. Vandaar dat zij zich “seniorenorkest” noemen. Dit neemt niet weg, dat ze een behoorlijk stukje muziek neerzetten met een breed repertoire. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Had Geurtjens.

De leden komen uit de gemeente Cranendonck en omliggende plaatsen, zoals Leende, Weert en zelfs uit België. Er heerst onderling een gezellige, vriendschappelijke sfeer.

Ze streven naar ± 10 optredens per jaar in de omgeving, waar men gezellige muziek wil hebben bij een evenement, of “zomaar”. Soms hebben de optredens een sociale achtergrond, zoals bij K.B.O. afdelingen of plaatselijke Ouderen Verenigingen. Het repertoire is gevarieerd genoeg om iedereen tevreden te stellen.

Aanspreekpunt voor externe optredens is Jan Arts, email: [email protected] of tel.: 0683397882.

Soms vallen er instrumenten uit en daarom nodigen ze vriendelijk maar dringend muzikanten uit, die zich bij ons willen aansluiten, met instrumenten zoals klarinet, dwarsfluit, tuba, sopraansax en percussie (slagwerk).

Laat niets jou weerhouden. Ze stellen geen onder- of bovengrens aan jouw leeftijd. Wees Welkom!

Is jouw interesse gewekt, kom dan even luisteren op de donderdagochtend. Zoals gezegd repeteren ze op donderdagen van 10.00 tot 12.00 uur met daarin een koffiepauze.

Meer informatie: https://www.deborghbudel.nl/Page.aspx?id=74&title=senioren-orkest-cranendonck