Huize Molenveld: tussenstap tussen thuis wonen en verpleeghuis

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Aan de Coenraad Abelstraat in Weert wordt momenteel druk gebouwd aan een nieuw woonzorgcomplex. Ilse Greefkens en Frenk Niesten, de twee directeuren, hopen begin januari de bewoners van Huize Molenveld te kunnen verwelkomen.

Eerste contouren

Op de plek waar onlangs het kloostercomplex werd gesloopt zijn inmiddels de contouren van het nieuwe woonzorgcomplex zichtbaar. Bouwvakkers zijn druk bezig met de bouw van de eerste muren van de begane grond. Volgens mede-directeur Frenk Niesten gaat er iedere vijf weken een nieuwe verdieping verrijzen. “Op iedere etage komt er een grote huiskamer waar de maaltijden worden bereid en worden genuttigd”. Het gebouw krijgt in totaal 42 zorgstudio’s, verdeeld over drie verdiepingen. Op het dak komen, onzichtbaar, zonnepanelen te liggen.

Aanzicht

Donkere stenen, grijze kozijnen en een glazen hoofdingang gaan het aanzicht van Huize Molenveld bepalen. “Er wordt een mooie verbinding gemaakt de bestaande originele ingang van de kapel”, zo licht Niesten toe.

Doelgroep

Huize Molenveld is bedoeld voor iedereen die thuis niet meer kan wonen, maar wel zorgbehoeftig is”. De cliënten wonen zelfstandig maar hebben 24 uur per dag zorg tot hun beschikking. “Je kunt het zien als een tussenstap tussen een verpleeghuis en thuis wonen”, aldus Frenk Niesten.

Logeren

Ook wordt het mogelijk om tijdelijk in het woonzorgcomplex te komen wonen. Niesten: “Voor mensen die mantelzorg thuis ontvangen, maar waarbij de mantelzorger bijvoorbeeld even ontlast moet worden of even op vakantie wil gaan kunnen wij een aantal weken een logeermogelijkheid bieden”.

Meer informatie

Inmiddels is de website www.huizemolenveld.nl gelanceerd. Hierop is meer informatie over het woonzorgcomplex te vinden.

In onderstaande video vertelt mede-initiatiefnemer en mede-directeur Frenk Niesten over de bouw van het zorgcomplex en voor wie Huize Molenveld bedoeld is.

Bekijk de video: https://youtu.be/9xb3vE9SWW4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie