Nachtelijke achtervolging gestolen auto in Leudal

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd
Foto via: @wijkagenten_leudal

Leudal – De politie kreeg zaterdag op zondagnacht het verzoek om uit te kijken naar een gestolen personenauto uit Roermond.

Agenten reden op dat moment vanuit Heythuysen richting de N280 in Baexem. Ter hoogte van de spoorwegovergang aan de Stationsstraat in Baexem kwam het betreffende voertuig de politie toevallig voorbij gereden.

Nadat de politie het dienstvoertuig had gekeerd op de weg ontstond er een achtervolging door Heythuysen waarbij snelheiden van 140 kilometer per uur werden gehaald, zo meldt de politie via Instagram.

Tijdens de achtervolging ramde de auto die werd achtervolgd een paaltje van een fietspad. De schade die hierdoor werd veroorzaakt zorgde ervoor dat de personenauto tot stilstand kwam op de Burgemeester Mertensstraat in Heythuysen.

De verdachte gaf zich echter nog niet gewonnen. Deze besloot te voet verder te vluchten en zich te verstoppen in de nabije omgeving.

Door diverse eenheden van Politie Weert, Roermond, Horst en Panningen werd samen met een hondengeleider naar de verdachte tussen de struikjes gezocht. De verdachter werd in een voortuin aan de Graaf van Loonlaan aangetroffen en aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie