Nog meer vrijwilligers gemeentelijke commissies Nederweert vertrekken

Nederweert – Recent heeft het gemeentebestuur van Nederweert aan de vier leden van de Erfgoedcommissie collectief ontslag verleend. Dat was het uitvloeisel van een langlopende discussie tussen de commissie en wethouder (tevens portefeuillehouder Erfgoedzaken) Stienen van Nederweert.

Er blijkt in Nederweert opnieuw onrust te zijn ontstaan onder vrijwilligers van een commissie. Ditmaal betreft het de Gemeentelijke Straatnamencommissie, een andere adviescommissie van het college van B&W, die rechtstreeks onder voorzitterschap van wethouder Stienen staat.

Twee leden van de Straatnamencommissie hebben eveneens met onmiddellijke ingang ontslag gevraagd en verkregen van het college van B&W. Eén van de leden was in januari van dit jaar 25 actief in de commissie. Een derde lid van de Straatnamencommissie is al enkele weken eerder opgestapt. Dat heeft er toe geleid dat er inmiddels zeven plekken van vrijwilligers in gemeentelijke adviescommissies in een kort tijdsbestek vacant zijn gekomen.

De Straatnamencommissie heeft een lange staat van dienst als het gaat om het bedenken, voorstellen en in de gemeenschap uitdragen van straatnamen in nieuwbouwwijken en inbreidingsgebieden in Nederweert, Ospel, Budschop en Leveroy. Goed gekozen straatnamen versterken de gemeentelijke identiteit en belevingswaarde en vormen in onze samenleving de weefdraden tussen verleden en heden.

Aan de vrijwilligers van de Erfgoedcommissie is door B&W, zoals het goede gebruik altijd is, eervol ontslag verleend. Aan die van de Straatnamencommissie niet; de reden daarvan is onbekend.

Reactie gemeente Nederweert

Een woordvoerder van de gemeente Nederweert laat het volgende weten: Aan twee leden van de straatnamencommissie is op hun verzoek ontslag verleend. Het college van B&W zorgt ervoor dat er een adequate invulling van de vacatures in de straatnamencommissie zal plaatsvinden.