Openingstijden gemeente Weert en huisvuilroutes Pasen en Koningsdag

De gemeente Weert is gesloten op Tweede Paasdag en Koningsdag. Ook wordt het huisvuil op een ander moment opgehaald. In dit bericht vind je een overzicht van de wijzigingen.

Goede vrijdag

Op Goede Vrijdag (vrijdag 15 april) zijn de gemeentelijke diensten regulier geopend. Ook wordt huisvuil gewoon opgehaald.

Pasen

Tweede Paasdag, maandag 18 april, is de gemeente Weert gesloten. Dat betekent dat je die dag niet terecht kunt in het stadhuis, bij De Vraagwijzer, de dependance in Stramproy, de studiezaal van het Gemeentearchief of bij de Milieustraat.

Wijzigingen ophalen huisvuil

Op Tweede Paasdag wordt geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan wordt het huisvuil al eerder opgehaald, op zaterdag 16 april.

Let dus op: als je de duobak normaal op maandag aan de straat zet, moet je dit nu op zaterdag al doen. Alle andere ophaaldagen die week blijven hetzelfde.

Koningsdag

Koningsdag, 27 april, valt dit jaar op een woensdag. De gemeente Weert is gesloten op Koningsdag. Dat betekent dat je die dag niet terecht kunt in het stadhuis, bij De Vraagwijzer, de dependance in Stramproy, de studiezaal van het Gemeentearchief of bij de Milieustraat.

Wijzigingen ophalen huisvuil

Op Koningsdag wordt geen huisvuil opgehaald. In plaats daarvan wordt het huisvuil later die week opgehaald, op zaterdag 30 april. Let dus op: als je de duobak normaal op woensdag aan de straat zet, moet je dit nu op zaterdag pas doen. Alle andere ophaaldagen die week blijven hetzelfde.

Oranjevrijmarkt op Koningsdag

Weert viert weer Koningsdag met de Oranjevrijmarkt. Vanaf dinsdag 26 april 20.00 uur tot en met woensdag 27 april 16.00 uur staat de Singel in teken van de handel. Bezoekers kunnen weer rekenen op leuke initiatieven zoals jonge muzikanten, ludieke verkoopacties en een hapje en een drankje.

Buurtgemeenten