Vrachtwagen rijdt zich klem op drempel en verliest liters diesel

Update 16.05u – De brandweer en medewerkers van handhaving zijn vrijdag rond 14.00 uur gealarmeerd vanwege een ongeval met materieel op de Bocholterweg in Altweerterheide.

Midden in het Weerter kerkdorp wilde een vrachtwagen van een verkeersdrempel rijden, maar de trekker kwam vervolgens klem te zitten. Ook raakte een dieseltank beschadigd. Het betroffen twee dieseltanks waar elk 300 liter diesel in kon. Tientallen liters brandstof belandde vervolgens op straat.

De brandweer kwam ter plaatse en bouwde ‘dammetjes’ van zand zodat er niet nog meer diesel in het riool terecht zou komen. Een bergingsbedrijf uit Belgie is ter plaatse om de vrachtwagen af te slepen. De gemeente Weert heeft een aannemer ingeschakeld om het wegdek te reinigen.

Update

Eerst werd de resterende diesel uit de brandstoftank(s) gepompt. Daarna werd een tank losgekoppeld en kon de vrachtwagen van de drempel rijden.

De brandweer heeft absorptiekorrels gestrooid en het riool doorgespoeld. Een aannemer is aanwezig om het wegdek te reinigen.

Bekijk een video: https://youtu.be/gYsKuJfutEc