Wapenbroeders Weert op zoek naar leden en ondersteuning

Plaats een reactie

Toen de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert nog diende als actieve kazerne en veel militairen met hun familie woonachtig waren te Weert had de afdeling Weert van de bond van Wapenbroeders maar liefst 140 actieve leden. Tot grote teleurstelling van de Wapenbroeders Weert besloot de regering om de onderofficiersopleidingen in Weert over te plaatsen naar een kazerne in Ermelo.

Op dit moment kent de afdeling Wapenbroeders Weert nog slechts 20 actieve leden. Met name de afgelopen twee jaar hebben ze afscheid genomen van diverse leden, al dan niet vanwege COVID-19.

Toenemende belangstelling

Er is echter een sterk toenemende belangstelling voor herdenkingen, nieuwe oorlogsmonumenten en adoptiegraven. Dat betekent dat ze met een afnemend aantal Wapenbroeders steeds vaker gevraagd worden om acte de preseance te verlenen en dat doen ze graag en respectvol.

Lidmaatschap

Om de gelederen aan te vullen heten ze de (oud) militairen, KVV-er, TS- érs, en/of gewezen burgerpersoneel van defensie van harte welkom bij de Weerter Bond van Wapenbroeders. Het lidmaatschap kost op jaarbasis € 28,-maar zonder bondsblad slechts € 14 p/j.

Ook donateurs met of zonder enige band met defensie – die de afdeling willen steunen – zijn van harte welkom en betalen € 14,- per jaar. Door die ondersteuning kunnen ze ondermeer bloemstukken en kransen kopen voor de herdenkingen.

Sponsoring

Je kan ze ook sponseren door een banner van jouw bedrijf op de website van de Wapenbroeders te plaatsen voor € 50,- per jaar. Daarnaast houden ze contactmiddagen, zijn er exercitietrainingen, beugelmiddagen en vragen ze hun leden ook om aanwezig te zijn bij de diverse lokale, regionale en indien je dat wil bij landelijke herdenkingen.

Met name in de kerkdorpen zouden ze ook graag enkele leden willen bijschrijven zodat ze goed vertegenwoordigd zijn tijdens de diverse herdenkingen zoals in Weert, Swartbroek en Tungelroy.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met secretaris Peter William Schreuders via telefoonnummer 06-51238413 of mail naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie