Buurman ontdekt brandende zonnepanelen in Heibloem

Heibloem – De brandweer is woensdag iets voor 2.00 uur gealarmeerd vanwege een brand op een aanbouw van een woning aan de Pater van Donstraat in Heibloem.

Een buurman was wakker geworden van zijn piepende rookmelder en vervolgens op onderzoek uitgegaan. Tot zijn grote schrik zag bij bij de buren een rode gloed en ontdekte hij dat de zonnepanelen op de aanbouw van zijn buren in brand stonden.

De buren en de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en doofde de brand. Het was een korte felle brand die toch de nodige schade heeft aangericht. Nadat de brand was gedoofd is de woning geventileerd.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoners medisch te onderzoeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de nazorg.


Heibloem op WdG? Dit gebied valt onder het district van de brandweer (en politie) in Weert. Vandaar.