‘De kuil’ helpt beginnende en gevorderde turners

Maar liefst 51 jongens en meisjes hebben de afgelopen dagen meegedaan aan de turnclinics van Tensor Turnen Weert. In de turnhal op het voormalig Kazerneterrein in Weert konden ze kennis maken met de turnsport. Het Weerter Sportakkoord was de aanleiding voor de vier clinics.

Samenwerking

“Tensor Turnen Weert vindt het heel belangrijk dat de basisschooljeugd van Weert meer gaat bewegen en dat ze ook kennis kunnen maken met sporten die wat minder bekend zijn dan bijvoorbeeld voetbal, handbal en basketbal”, zo vertelt Godelief Bakker van Tensor Turnen Weert. De clinics werden in samenwerking met twee trainsters van Turn- en gymnastiekvereniging Jan van Weert gehouden.

De kuil

‘De kuil’, een bak vol met blokken schuim, zorgde tijdens de clinics voor veel vrolijke momenten. Niet alleen is het leuk om erin te springen, de bak heeft ook een belangrijke taak bij het turnen zelf, aldus Godelief. “De Kuil is echt heel belangrijk … voor de echte turnsters en turners die moeilijke oefeningen willen doen. Daardoor krijgen ze het gevoel van we kunnen het echt proberen en als ik val is het niet erg”. De bak met schuim zorgt er dus voor dat beginnende- en gevorderde turners en turnsters zelfverzekerder worden.

Weerter Sportakkoord

Verschillende verenigingen, instellingen, scholen, bedrijven en de gemeente hebben enkele jaren geleden de handen ineengeslagen om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen. Dit Weerter Sportakkoord, zoals dit initiatief heet, is een lokale invulling van afspraken die Bruno Bruins, toenmalig minister van Sport, met diverse sportorganisaties maakte om Nederland vitaler en gezonder te maken. De turnclinics zijn een direct gevolg van dit lokale Sportakkoord.

Aanmelden

Mocht je interesse hebben in de turnsport dan kun je terecht bij Tensor Turnen Weert en Turn- en gymnastiekvereniging Jan van Weert. Jongens kunnen zich aanmelden via www.tensorturnenweert.nl. Meiden kunnen zich melden bij www.janvanweert.nl. Deze laatste vereniging heeft momenteel wel een wachtlijst.

In de video nemen we een kijkje bij een van de turnclinics en zien we verschillende jongens en meisjes aan het werk op de balk, de brug en natuurlijk op de trampoline bij de zo belangrijke kuil.

Bekijk de video: https://youtu.be/g5HrvjZGFKQ

https://youtu.be/g5HrvjZGFKQ