Winkelen zonder geld: bij de Ruilwinkel Nederweert kan het

Algemeen Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Momenteel wordt er door de medewerkers van Ruilwinkel Nederweert hard gewerkt zodat aanstaande zaterdag 14 mei de deuren open kunnen voor het publiek. Goederen krijgen hun plekje en worden voorzien van punten. Dat is nodig omdat er in de winkel niet gekocht kan worden met geld. Er wordt namelijk gewerkt met een puntensysteem.

Initiatief

De Ruilwinkel Nederweert is een initiatief van Judith Spijkerman. In 2019 won ze met dit idee de ‘Duurzaamheidsprijs 2019 Nederweert Anders’. Nu, drie jaar later, is het zover en gaat de Ruilwinkel van start. De vijf leden van de werkgroep en twaalf vrijwilligers kunnen niet wachten om de deuren aan de Gutjesweg 8 in Nederweert te openen.

Puntensysteem

De Ruilwinkel werkt met een puntensysteem. Alle goederen zijn voorzien van een kaartje met daarop een aantal punten. Deze geven de waarde van het artikel aan; ze vervangen als het ware de geldwaarde. Bij het ‘afrekenen’ worden deze punten van je tegoed afgehaald.

Dat tegoed kun je opbouwen door lid te worden van de Ruilwinkel; je krijgt dan 15 punten cadeau. Maar ook door zelf goederen bij de winkel in te leveren kan dat. Aan de hand van de waarde die de winkelmedewerker aan je ingeleverde artikel geeft krijg je deze punten aan het tegoed toegevoegd.

Ook diensten

Niet alleen goederen zijn in de winkel te ruilen. Ook voor diensten ben je er aan het goede adres. “We hebben een website waar straks alle diensten vermeld staan ..”, zo vertelt Judith. “.. Dus je kan ook op de website kijken van ik zou wel een keer mijn haren geknipt willen hebben of ik heb hulp nodig bij een sollicitatiebrief; de Ruilwinkel bemiddelt dan”. Ook een dienst aanbieden is een optie. Hiervoor in ruil krijg je dan punten bijgeschreven op je tegoed.

Openingstijden

De Ruilwinkel aan de Gutjesweg 8 te Nederweert is vanaf 18 mei a.s. iedere woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur geopend.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ruilwinkelnederweert.nl.

In deze video nemen we je mee voor een kijkje in de Ruilwinkel Nederweert.

Bekijk de video: https://youtu.be/htDBnXFfluI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie