Flinke rookontwikkeling door brand in kantoorpand Budel

Budel – Update – De hulpdiensten zijn zondag rond 15.10 uur gealarmeerd vanwege een brand bij een heftruck bedrijf aan de Randweg-Zuid in Budel.

In het kantoorgedeelte van het bedrijfspand was brand ontstaan. Dit zorgde voor flinke rookontwikkeling. De brandweer schaalde op naar ‘middel brand’ zodat er extra brandweervoertuigen ter plaatse kwamen om de brand te blussen.

De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zou overslaan naar andere gedeelten van het bedrijfspand. In het pand is een gaslekkage opgetreden. Vanwege mogelijk explosiegevaar in de omgeving afgezet voor het verkeer.

Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Update: De brandweer kan het pand niet meer veilig betreden vanwege het gaslek. De gastoevoer zal eerst moeten worden afgesloten door Enexis.

Update 2: Enexis is erin geslaagd het gas af te sluiten. Hierdoor hebben ze het pand kunnen betreden en de brand kunnen blussen. Het pand heeft brand en rookschade opgelost, Stichting Salvage gaat het bedrijf helpen de schade in beeld te brengen en te herstellen.

Bekijk een video via: https://youtu.be/-lAyXzqaC3c