Motorrijder gewond na aanrijding net over de grens bij Budel

Budel / Hamont-Achel – De hulpdiensten van België en Nederland zijn zondag rond 14.25 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de Bergbosweg in Budel.

Echter bleek dat niet op de Bergbosweg, maar op de nabij gelegen Beverbeekse Heide in Hamont-Achel een aanrijding te hebben plaatsgevonden. Een personenauto en motor waren met elkaar in botsing gekomen.

De motor kwam ten val en de bestuurder raakte hierbij zwaargewond. Een traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Nederland landde op een naastgelegen weiland voor medische bijstand.

Naast de ambulancedienst en politie uit Nederland waren ook de ambulancedienst en politie van België ter plaatse gekomen.

Het moet een flinke klap zijn geweest. De weg lag bezaaid met glasscherven en de auto was enkele tientallen meters verderop in een bosschage tot stilstand gekomen. De inzittenden van de personenauto waren met de schrik vrijgekomen.

De motorrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Belgische politie heeft de weg afgesloten en een berger verwittigd om te komen takelen.

Bekijk een video: https://youtu.be/zIRQOaO_T2E