Gouden ticket voor gratis bezoek aan Museum W

Algemeen Weert 17 reacties 3 min. leestijd

Museum W is zaterdag 30 april officieel geopend tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Munttheater van Weert. De ruim 400 genodigden kregen een boeiend programma gepresenteerd over de renovatie, herinrichting en toekomstplannen van het nieuwe museum.

Als kers op de taart ontving Museum W ter gelegenheid van de heropening een prachtig geschenk van de orde minderbroeders franciscanen Nederland: een 15e-eeuws kazuifel dat nauw is verbonden met de geschiedenis van Weert. Op dinsdag 3 mei werden de eerste bezoekers in het museum verwelkomd.

De eerste 10 dagen heeft het museum meer dan 1.000 enthousiaste en lovende bezoekers mogen ontvangen.

Officiële opening

Onder de bevlogen leiding van presentator Frans Pollux werd in het Munttheater onder meer gesproken door wethouder cultuur Henk van de Loo, wethouder ruimtelijke ordening en volkshuisvesting Wendy van Eijk, gedeputeerde Geert Gabriëls, conservator John van Cauteren, ontwerper Maurice Mentjens, curator Patricia van der Lugt en kunstenaar Job Smeets. De oud-stadsdichter van Heerlen, Merlijn Huntjens, sloot de middag af met een treffende samenvatting: “Museum W: Wauw, Wauw, Wauw”. Na afloop van het programma in het Munttheater konden alle genodigden het museum bezoeken.

Ter gelegenheid van de heropening overhandigde minister-provinciaal Theo van Adrichem van de orde minderbroeders franciscanen symbolisch een 15e-eeuws kazuifel aan conservator John van Cauteren en wethouder cultuur Henk van der Loo. Het kazuifel, geschonken door graaf Jacob II van Horn en echtgenote aan het Weerter minderbroeder klooster, maakt deel uit van de vernieuwde collectiepresentatie en is te zien in de schatkamer op de eerste verdieping van Museum W.

Op dinsdag 3 mei opende Museum W voor het eerst na drie jaar weer de deuren voor publiek. Stipt om 11 uur ontvingen de vrijwilligers van Museum W gastvrij de eerste bezoekers. 

Positieve reacties

De reacties op het compleet vernieuwde Museum W zijn zeer positief. De tentoonstelling ‘Forever endeavour’ van Job Smeets, de vernieuwde collectiepresentatie en de kleine presentatie ‘Gaze Into Space’ van fotografe Satijn Panyigay worden ronduit omarmt door het publiek.

Vele bezoekers gaven aan zeker terug te komen; uit de feedback bleek dat men aangenaam verrast en nog lang niet uitgekeken was. Enkele reacties: “Geweldige aanwinst voor Weert. Het terugkomen waard!”; “Woh, wat een superverrassing! Hulde aan architect en kunstenaars.”; “Mooie parel; genoten!; ”De verbouwing en herinrichting zijn volkomen geslaagd; het was een genoegen rond te lopen en alles te bekijken.”

Gouden ticket voor Weertenaren in de Museum W krant

Museum W heeft in het weekend van 8 en 9 mei een huis-aan-huis krant verspreid in Weert en Nederweert. In deze krant zit een gouden ticket waarmee Museum W gratis kan worden bezocht met twee personen in mei en juni 2022.

De krant is ook af te halen in Museum W, omliggende horecazaken, bij de VVV/Bruna, het Bibliocenter en het Stadhuis Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
17 reacties