Hennepkwekerij ontdekt tijdens woningbrand op Molenakker

Update 15.56u – De hulpdiensten zijn woensdag rond 13.25 uur gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Beltmolen in de wijk Molenakker.

Er sprake van flinke rookontwikkeling. De bewoner wist zich in veiligheid te brengen en is ter plaatse in een ambulance behandeld. Hij had wel wat brandwonden opgelopen aan zijn arm.

Om overslag naar andere woningen te voorkomen werd er opgeschaald naar ‘middel brand’. Een deel van de woning bestond uit hout. Er kwamen een extra waterwagen en blusvoertuig ter plaatse.

Vlak nadat de brandweer de woning wilde ventileren laaide het vuur op de zolderverdieping opnieuw op. Het werd vervolgens een uitslaande woningbrand. De ladderwagen werd ingezet om de brand opnieuw te doven.

In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen, zo weten buurtbewoners te vertellen. Of dit ook de oorzaak van de brand is geweest wordt nog onderzocht.

De brandweer is nog enige tijd bezig met nablussen. Stichting Salvage is opgeroepen voor de verdere nazorg. Netbeheerder Enexis is inmiddels ook gearriveerd om de stroom af te sluiten.

Update 15.56u – De politie heeft woensdagmiddag de bewoner van een pand aan de Beltmolen aangehouden. Dit adat er in zijn woning brand was ontstaan, waarbij een hennepplantage werd aangetroffen, zo bevestigt de politie. Er volgt nader onderzoek naar de oorzaak van de brand en de omvang van de hennepplantage.

Bekijk een video via: https://youtu.be/4HT1aVL7Bug