Knikkerbaan en Sint-Lambertuskerk van Lego op Bricktopia Nederweert

In Gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert wordt dit weekend voor de tweede keer de Lego-tentoonstelling Bricktopia gehouden. Fans van de speelgoedsteentjes kunnen er terecht voor de meest uiteenlopende bouwwerken. De Limburgse legoclub Dutchbricks organiseert het evenement.

Zo’n 20 leden van de legoclub tonen hun creaties. De een heeft een hele verzameling aan bestaande legosets, de ander heeft zijn zelf bedachte bouwwerken uitgestald.

Op schaal

Op de tentoonstelling wordt onder andere een groot aantal racewagens op schaal getoond. Zo staat er een legomodel van de Jaguar waarmee Jan Lammers in 1988 de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Ook de Sint-Lambertuskerk uit Nederweert is er op schaal te bewonderen.

Bestaande sets

In de categorie bestaande sets maken de modellen uit de legoserie Architecture grote indruk. De Eifeltoren, het Vrijheidsbeeld en de Taj Mahal staan uitgestald. De gedetailleerde straten met huizen uit de Creator-serie krijgen ook veel bekijks.

Knikkerbaan

Een hele kamer is ingericht met een meterslange knikkerbaan. Tientallen motortjes zorgen ervoor dat de knikkers van het ene naar het andere Legobouwwerk bewegen. De knikkers overbruggen zelfs een hoogteverschil van anderhalve meter. Kinderen kijken er hun ogen uit en volgen de knikkers van de ene naar de andere kant van de kamer.

Laatste kans

Voor wie Bricktopia nog niet bezocht heeft: zondag (vandaag) kun je er tussen 10.00 en 17.00 uur nog terecht. De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen.

In deze video nemen we een kijkje op Bricktopia Nederweert 2022.

Bekijk de video: https://youtu.be/QZjQA1IPBOw