Koopzondag in Weert vol belevingen

Tijdens de laatste dag van het ‘Waanzinnig Winkelfestijn’ was er van alles te beleven in de Weerter binnenstad. Straattheater, muziek, vuur en water. Vooral tijdens het laatste deel van de middag kwam er veel water uit de hemel.

Maar tijdens de eerste heft van de middag waren de weergoden nog geen grote spelbreker. Het publiek genoot van wat er allemaal te zien en te horen was.

Op de Nieuwe Markt van alles te beleven rondom het thema veiligheid. Denk aan traditionele hulpdiensten zoals de politie, brandweer en ambulancezorg, maar ook bureau Halt, Burgernet, Punt Welzijn en het Rode Kruis. Mensen konden in gesprek gaan met de hulpverleners en een kijkje nemen in een brandweerwagen.

Daarnaast werden de beste HackShield-spelers van Weert bekend gemaakt en gehuldigd door burgemeester Vlecken. Ook was het Mobiele Media Lab van de politie aanwezig. In deze 18-meter lange trailer konden kinderen en volwassenen samen met de politie alles leren over digitale criminaliteit.

Maar ook een ritje in de Flower Power Riksja was erg geliefd. De vuurspuwende straattheater-act ‘Ottfriedt’ zorgde eveneens voor het nodige bekijks.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel