Levende standbeelden terug in Thorn: meer creaties dan ooit

Algemeen Maasgouw Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Fotograaf: Peter Rommers

Thorn – Twee jaar stilstand… dat is zelfs voor een levende standbeeldenfestival eigenlijk teveel. Vanwege de coronacrisis ging het echter even niet anders. Maar nu de maatregelen zijn losgelaten, keren ook de levende standbeelden weer terug in Thorn. En hoe! Op Eerste Pinksterdag zie je meer beelden dan ooit opgesteld in de pittoreske straatjes van het Witte Stadje.

Noteer daarom alvast in de agenda: zondag 5 juni van 12.30 tot 16.30 uur.

ToonBeeld Thorn is tevens het Open Limburgs Kampioenschap en weet altijd weer de mooiste creaties op te stellen. Creaties die je gegarandeerd nooit eerder hebt gezien in het Witte Stadje. De organisatie heeft een reputatie hoog te houden en doet dat ook. Het is ook een geliefd uitje van veel Weertenaren.

Grootste editie ooit

Deze twaalfde editie wordt de grootste ooit. Zoals altijd zullen bezoekers verrast worden door creativiteit en kwaliteit, opgesteld in het perfecte decor: de pittoreske straatjes van het Witte Stadje aan de Maas. 

De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance. Jong en oud wacht vol spanning af wat er gebeurt als er een muntje in het bakje wordt gegooid bij een van de standbeelden.

Maak er een beeldig dagje van

Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag en ook de oude abdijkerk is te bezoeken. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit.

ToonBeeld Thorn begint zondag 5 juni om 12.30 uur. Toegang kost 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen. Meer informatie vind je op www.toonbeeldthorn.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie