Nieuwe serviceclub in Weert: Cum Grano Salis

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Twee weken geleden is serviceclub “Cum Grano Salis” opgericht. Letterlijk betekent dit: “met een korreltje zout”. Cum Grano Salis is namelijk een serieuze serviceclub maar dan met een knipoog.

“De leden dragen geen pakken en de leden dragen geen stropdassen, de leden zijn zichzelf”, aldus de kersverse serviceclub. Het doel van de club is om jaarlijks geld in te zamelen en te doneren aan kleine, vaak op de achtergrond geraakte of vergeten lokale goede doelen. 

De club wil groeien tot maximaal 25 leden en bestaat nu net na de oprichting uit acht mannen: Bart Groeneveld (President), Arthur Tullemans, Lej Neijnens, Robert Nijsen, Henk Veugen, Bob Stultiens, Marco Lenders en Luciën Adriaens. Toetreding is uitsluitend mogelijk op uitnodiging van een van de leden.

Het eerste goede doel waarvoor wordt ingezameld is de inzamelingsactie van Gio De Monte uit Weert die de Mont Ventoux gaat beklimmen op 2 september a.s. De gelden die hiermee worden ingezameld gaan voor 50% naar het Toon Hermans Huis Weert en 50% naar KWF.  Hemelvaartsdag donderdag 26 mei presenteert Cum Gran Salis zich op het Weert Totaal Festival op het Sint Raphaëlpad Weert. Hier zal de inzamelingsactie plaats gaan vinden.

Meer info is te krijgen via [email protected] of neem contact op met een van de leden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie