Nieuwe woonwagen geplaatst op Watersnip

Een bijzonder gezicht vanochtend in de wijk Graswinkel. Op de Watersnip werd door middel van een mobiele hijskraan een nieuwe woonwagen geplaatst.

De plaatsing van de nieuwe woonwagen komt voort uit het nieuwe beleid van Wonen Limburg. Vorig jaar werd, na een jarenlange strijd door o.a. Bianca Meinhardt die de Sinti-gemeenschap behartigt, een nieuwe woonwagen op de Poorterhof geplaatst. Wonen Limburg zei toe ook op andere locaties de woonwagens te gaan vernieuwen. En zo geschiedde vandaag op de Watersnip.

De nieuwe woonwagen op de Watersnip bestaat uit twee delen en heeft een totale oppervlakte van 6 bij 15 meter. De plaatsing neemt twee dagen in beslag. Nadat twee delen aan elkaar zijn gekoppeld zal morgen worden gestart met het aansluiten van de nutsvoorzieningen.

René Roumans namens Wonen Limburg: “We moeten onze rol en verantwoordelijkheid nemen als een woonwagen aan vervanging toe is. Er zullen in Weert de komende jaren nog enkele woonwagens vervangen worden. De nieuwe woonwagens zijn goed geïsoleerd en voorzien van kunststof steenstrips waardoor het er modern uitziet.”