Onderwijs Oekraïnse kinderen in Smeltkroes Maarheeze

Plaats een reactie

Maarheeze – Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cranendonck heeft vandaag besloten om de ruimte van de (voormalige) bibliotheek in de Smeltkroes in Maarheeze aan te wijzen als locatie voor het verzorgen van basisonderwijs voor gevluchte kinderen uit de Oekraïne.

Het gaat om basisonderwijs voor Oekraïense kinderen uit de gemeenten Valkenswaard, Heeze-Leende en Cranendonck. Op maandag 9 mei, direct na de meivakantie, maakt onderwijsstichting Skozok een start met het onderwijs.

Voor zover nu bekend gaat het om het inrichten van twee lokalen voor maximaal dertig kinderen tot aan de zomervakantie.

Verantwoordelijkheid

Het college hecht eraan dat ook Cranendonck een steentje bijdraagt aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Gemeenten hebben hier landelijk, regionaal en lokaal een taak in.  Ook de kinderen van vluchtelingen hebben recht op onderwijs. Gemeenten hebben de plicht om ervoor te zorgen dat er geschikte gebouwen zijn om het onderwijs te kunnen organiseren. Skozok draagt de verantwoordelijkheid voor het onderwijs zelf.

Gebruiksklaar maken

De komende weken zal de ruimte in de (voormalige) bibliotheek gebruiksklaar gemaakt worden. Dat betekent onder andere dat de bibliotheek vervroegd gaat verhuizen binnen de Smeltkroes. De bibliotheek blijft gewoon open voor leden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie