Overwegstoringen zorgen voor verkeerschaos in Weert

112 Algemeen Storingen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 18.12u – Momenteel is er een storing gaande bij de spoorwegovergangen in Weert. Bij vrijwel alle overwegen blijven de slagbomen omlaag en blijven de bellen rinkelen.

De storing duurt inmiddels al ruim 30 minuten en het verkeer in Weert loopt vast, waaronder op de Roermondseweg in Weert. Het is zo druk dat het zelfs op de Ringbaan van Weert vast loopt. Ook het verkeer bij de spoorwegovergang aan de Maarheezehuttendijk staat stil

Sommige weggebruikers wagen een gokje en steken evengoed het spoor over. Het advies is om dat niet te doen omdat er wel (stapvoets) treinen passeren. Er zijn geen verkeersregelaars aanwezig.

Ook de bussen van Arriva staan stil in de files. Mensen die op de bus staan te wachten zullen dus ook even geduld moeten hebben. Het is echter onbekend hoe lang de storing nog zal duren.

Mocht er meer bekend worden gemaakt zullen dat in dit bericht vermelden.

Update 18.04 uur: De eerste treinen worden geannuleerd vanwege ‘defect spoor’. De vertrektijden kun je checken via: https://www.ns.nl/stationsinformatie/wt/weert.

Update 18.12 uur: De slagbomen zijn weer omhoog gegaan. Het verkeer op de weg kan weer door. De storing heeft ruim een uur geduurd. Zowel het verkeer op de weg als op het spoor ondervindt momenteel nog wat hinder.

Bekijk een video: https://youtu.be/ldCyIumY104

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie