Rabobank helpt maatschappelijke gebouwen aan zonnepanelen

Het Gemeenschapshuis in Stramproy, het clubgebouw van Scouting Tungelroy en de verenigingslocatie van Scouting Frere Jacques uit Budel kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak.

Zij zijn de winnaars van de campagne waarbij Rabobankleden in de regio Weerterland en Cranendonck konden stemmen op hun favoriete maatschappelijke gebouw. De winnaars krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Hierdoor worden ze minder afhankelijk van gas. Dat scheelt in de portemonnee en het is goed voor het klimaat.

Maatschappelijke gebouwen verduurzamen

Hans de Kinderen, directeur van de coöperatieve Rabobank Weerterland en Cranendonck reikte namens de bank een cheque uit. Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat we maatschappelijke gebouwen in Weerterland en Cranendonck verduurzamen. Hiervoor kun je natuurlijk denken aan je eigen huis of een bedrijfspand, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van bijvoorbeeld de school, het gemeenschapshuis of het clubhuis van de (sport)vereniging bij jou in de buurt.

Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze namelijk weer investeren in onze gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden. Daarom investeert Rabobank een deel van haar coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in het verduurzamen van deze maatschappelijke gebouwen.

Klaar voor de toekomst

“Clubhuizen, buurthuizen, bibliotheken en sportclubs maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. . Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen, zetten we belangrijke een stap in de energietransitie en dragen we bij aan een goede en gezonde leefomgeving.” Aldus Hans de Kinderen.

Meer informatie over de actie en de winnaars: Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen – Rabobank