Vuurwerkontploffing in wooncomplex aan De Groenling

De hulpdiensten zijn dinsdag rond 23.10 uur gealarmeerd nadat er in een wooncomplex aan de Groenling in de wijk Graswinkel een explosie was gehoord.

Na de explosie was er korte tijd sprake van rookontwikkeling. Vanuit de meldkamer werd uit voorzorg opgeschaald naar ‘middel brand’, mede omdat er nog iemand in de woning aanwezig was waar de explosie had plaatsgevonden.

Het appartementencomplex werd door de politie ontruimd. De bewoners brachten zich met hun huisdieren in veiligheid. De brandweer ging op onderzoek uit en zag dat er inderdaad een ontploffing had plaatsgevonden en dat er schade was veroorzaakt.

Het vermoeden bestaat dat er bij een woning op de derde verdieping zwaar vuurwerk tot ontploffing is gebracht. Niemand raakte gewond. Er was uit voorzorg een ambulance ter plaatse gekomen, maar deze kon snel weer omkeren.

Bewoners van drie appartementen kunnen voorlopig nog niet terug naar huis. Dit vanwege het politie-onderzoek.

Bekijk een video: https://youtu.be/GTQRXMfIwSY