Weerter evenementen op de tocht door tekort aan EHBO’ers

Als EHBO Weert geen nieuwe vrijwilligers krijgt kan een aantal Weerter evenementen mogelijk in de toekomst geen doorgang vinden. Dat zegt Remy van de Kamp, voorzitter van EHBO Weert. Het is volgens hem dan ook tijd voor een noodkreet.

Geen vergunning

Met name als er meerdere evenementen op dezelfde dag gehouden worden kan er volgens de voorzitter een probleem ontstaan. “Dan moeten wij keuzes gaan maken welke evenementen we kunnen bemensen en welke niet. Op het moment dat wij de mensen niet hebben dan kunnen sommige evenementen mogelijk niet doorgaan omdat dat in de vergunning van het evenement staat”, aldus Van de Kamp. Een organisatie krijgt vaak pas toestemming van de gemeente voor een evenement als ook de eerste hulp goed geregeld is.

Andere hobby

Het tekort aan vrijwilligers is volgens de voorzitter ontstaan doordat bedrijven verplicht zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op de werkvloer te hebben. Hiervoor zijn speciale opleidingen. Het animo om daarnaast ook een EHBO-cursus te gaan volgen en zich aan te sluiten bij een plaatselijke EHBO-vereniging is in de loop der jaren afgenomen, zo zegt Van de Kamp. Daarnaast heeft ook de corona volgens hem het vrijwilligersbestand geen goed gedaan. “Door corona zijn mensen andere hobby’s gaan zoeken. En nu de maatregelen weer voorbij zijn krijgen we ze moeilijk terug”.

Nieuwe vrijwilligers

Remy van de Kamp roept iedereen op die het interessant vindt om anderen te helpen zich aan te melden bij EHBO Weert. Jong en oud zijn welkom aldus de voorzitter. Momenteel heeft EHBO Weert met name 50-plussers als vrijwilliger. Het is dus belangrijk, aldus coördinator evenementen Peter Boers, dat jongeren zich aan gaan melden. “Jongeren hebben de toekomst. Als je de jongvolwassenen, zeg maar vanaf 18 jaar, kunt binden aan je vereniging dan kun je daar heel veel jaren plezier van hebben … wil je er iets meer van weten: meld je aan bij onze website www.ehboweert.nl“.

In onderstaande video zie je EHBO Weert aan het werk bij het Weerter Scholen Toernooi.

Bekijk de video: https://youtu.be/j1vyPazyKhU