Uitbreiding activiteiten Ruilwinkel ‘Vör Mekaar’ in Budschop

Plaats een reactie

Budschop – Ruilwinkel ‘Vör Mekaar’ aan de Gutjesweg 8 in Budschop is pas een goed halfjaar geopend, maar nu al een groot succes! Dankzij dat succes is er ruimte voor uitbreiding, zowel letterlijk als figuurlijk.

Diensten ruilen

Zo kun je vanaf heden ook diensten afnemen of aanbieden in ruil voor punten. Deze punten krijg je door je aan te melden als lid van de Ruilwinkel. Daarbij ontvang je direct 15 welkomstpunten. Daarbovenop verdien je punten door bruikbare spullen in te leveren of diensten te verrichten. Diensten zoals tuinieren, de heg snoeien, behangen, schilderen, kleding verstellen, schoonmaken of koken.

Ben je op zoek naar iemand die een klusje voor je kan uitvoeren, dan kun je daarvoor bij de Ruilwinkel terecht. Ga naar www.ruilwinkelnederweert.nl en vul via ‘vraag toevoegen’ in waar je naar op zoek bent. Vind je iemand die de klus voor jou kan klaren, dan bepaal je in onderling overleg hoeveel punten je daarvoor aan die ander overdraagt.

Wil je juist een dienst aanbieden, dan kun je dat eveneens via de website doen. Hiervoor ga je naar ‘aanbod toevoegen’. Eerst meer informatie inwinnen? Klik dan op de knop ‘hoe het werkt’.

Belangrijk om te vermelden is dat de verantwoordelijkheid voor de klussen bij de vraagsteller en aanbieder ligt, niet bij de Ruilwinkel. De Ruilwinkel bemiddelt slechts en kent uiteindelijk de punten toe.

Kledingcontainer

Een tweede toevoeging aan het aanbod van de Ruilwinkel is de kledingcontainer die sinds kort op het terrein van Woonik staat. Hierin kunnen kledingstukken die niet meer geschikt zijn om te ruilen in een gesloten zak worden aangeboden. De Ruilwinkel krijgt hiervoor een kleine vergoeding, die goed gebruikt kan worden voor de onkosten die de winkel maakt.

Energietoeslag doneren?

Denk bij deze onkosten aan de kosten voor verwarming, water, elektriciteit, het digitale administratiesysteem en koffie/thee voor vrijwilligers en klanten. Aangezien de Ruilwinkel volledig via punten werkt en geen eigen inkomsten heeft is elke donatie meer dan welkom. Mocht je (een deel van) je energietoeslag van tweemaal € 190,- willen doneren, dan komt deze bij de Ruilwinkel absoluut goed terecht.

Leuk en betekenisvol vrijwilligerswerk

Ook op andere manieren kun je een bijdrage leveren aan het succes van de Ruilwinkel. De Ruilwinkel telt inmiddels al ruim 350 leden en kan naast de 18 huidige vrijwilligers altijd extra helpende handen gebruiken. Mocht je zin en tijd hebben om de Ruilwinkel te ondersteunen, stuur dan een mail naar [email protected] om je interesse te laten blijken.

Archiefkasten gevraagd

De Ruilwinkel vraagt je dat ook te doen als je iemand bent of kent die stevige archiefkasten kan leveren. Dankzij de groei van de winkel heeft Woonik/Lânger Toês onlangs enkele vierkante meters extra ruimte ter beschikking gesteld. Hiervoor is de Ruilwinkel op zoek naar stevige kantoorarchiefkasten, zoals te zien op bovenstaande foto. Ben of ken jij iemand die de winkel hiermee kan helpen, mail dan ook naar [email protected].

Aangepaste openingstijden

Naast de bestaande openingstijden van woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur en donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur is de Ruilwinkel vanaf zaterdag 17 december ook elke derde zaterdag van de maand geopend tussen 10.00 en 13.00 uur. Wegens de feestdagen is de Ruilwinkel op woensdag 28 en donderdag 29 december 2022 echter wel gesloten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie