Auto richt ravage aan in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – Update – Maandag rond 14.20 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verkeersongeval in Budel-Dorplein.

In de Prins Hendrikstraat had een auto een ravage aangericht. De bestuurder van de auto had vermoedelijk een foutje gemaakt tijdens het rijden waarna een paniekreactie volgde.

Door de garage

De auto ramde de garagedeur en reed vervolgens door het kozijn aan de achterzijde van de garage weer naar buiten. Vervolgens reed de auto door de achtertuin, door het hekwerk een speelterrein op. Tot grote opluchting van buurtbewoners waren er geen mensen of dieren aanwezig op het speelterrein. De groenstrook waar de auto doorheen rijdt is een toegangsweg naar het speelterrein.

Drie voortuinen

Het voertuig reed vervolgens door een houten schutting, via de oprit rakelings naast een woning af naar een voortuin. De bestuurder wist daar de auto te draaien waarna het voertuig de weg overstak en weer door een andere voortuin reed. Daarna kwam de auto in de naastgelegen tuin tegen de (betonnen) aankleding tot stilstand.

Niet gewond

Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet gewond bij het incident. Buurtbewoners schoten meteen te hulp en brachten een stoel zodat de bestuurder van de schrik kon bekomen.

Een ambulance kwam ter plaatse. De ambulancemedewerkers hebben de bestuurder onderzocht, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De man werd daarna meegenomen door een bekende.

De politie heeft verslag opgemaakt van het incident. Voor de auto is een berger opgeroepen en de verzekering zal het incident verder afhandelen.

Update: toelichting speelterrein toegevoegd.

Bekijk een video: https://youtu.be/Z1faG52f-mg